-->

Sunday, August 7

Broken Is Better

Citeam despre kintsugi, vechea metodă japoneză de a repara obiectele de ceramică cu rășină amestecată cu pudră de argint, aur sau platină, acum considerată o artă și, de către unele persoane, o filozofie de viață.

Legenda spune că metoda a apărut în secolul XV, când un shogun a trimis spre reparare în China un bol pentru ceai, dar a fost nemulțumit când obiectul i-a fost întors refăcut cu capsele metalice inestetice care se foloseau atunci. Prin urmare, a dat sfoară în țară și a promis mâna fiicei sale și jumătate din împărăție (glumesc—asta e din altă poveste, iar el nu era împărat) cui va găsi o soluție mai plăcută estetic. Astfel s-a născut această artă care crește valoarea obiectelor sparte și în loc să ascundă defectele, le pune în evidență. Spărturile și reparațiile sunt văzute și apreciate ca parte din istoria unui obiect.
Perfecțiunea nu constă în absența defectelor ci în îmbrățișarea lor. Și poate așa suntem cu toții, devenim persoane mai valoroase când învățăm din propriile greșeli.
Photo source: tjvolonis.com

No comments:

Post a Comment